Bye bye 2008!

Sitter i mitt rum o inväntar natten o passar på att skriva ett blogg inlägg.
imorgon är det sista dagen innan 2009! Herregud!! kl 12 ska vi åka skriskor på allmis i zinken med kussar o några från villes hockeylag. nyårs afton ska vi fira bara familjen hemma i lägenheten. kl halv nio är det sverige vs ryssland-hockey som hela familjen vill se på. på den där fronten känner jag mig lite utstött, jag kan ingenting om hockey. vad är ising o vad gör centern med mera med mera... jag får väl bara stå ut, så farligt är det inte.


jag kan berätta vad jag ska göra här framöver:
Morgon dagen har jag ju redanberättat om, men den andra åker jag till min vän kajsa som dessutom är min gudsyster o hon är ett år äldre än jag. hos henne är jag till den femte, då åker jag hem och börjar skolan den sjunde. ååhh, varför ska tiden gå så fort!!???? hela fem månader ligger framför mig innan sommarlovet. oh no!
good bye o go natt!!//signe♥

Herregud!

Herregud vad tiden går alltså!! Det har redan gått 3 dagar sen det var julafton o dom tre dagarna har jag tillbringat i vår lägenhet, i sängen eller framför tven. Sammanlagt av de här tre dagarna har jag nog bara fått fem minuters frisk luft genom att gått ut på ballkongen o andats ut och in och sedan gått in igen. Det beror på att jag kännt mig hängig. på julafton hade jag ont i huvet, det dunkade liksom när jag ansträngde mig. nu här idag har jag bara lite halsont när jag sväljer, så det har lönat sig att sitta hemma. och dessutom har jag ju haft julklappar att ha kul med!!
jag tänkte när vi satt och åt julmaten på julaftonen på de som inget eller ingen har. utanför fönstret gick en fylle gubbe med tomteluva och stor säck på ryggen. inte en säck där han har julklappar till de snälla barnen utan illaluktande ölburkar han hittat i någon gammal papperskorg. Vilket liv säger jag bara! det gäller att tänka sig för innan man gör nått dumt, det gäller ens framtid!!

min julafton:
på morgonen åt jag julgröt innan vi gick till kyrkan där prästen snackade om jusus o massa sånt.
vi gick hem och jag la mig på sängen för att vila upp mig innan farmor o mårten kom o vi kollade på kalle anka.
sedan satte vi oss vid köksbordet som var proppat med massa god julmat! efter maten satte vi oss i vardags rummet samtidigt som pappa delade ut julklapparna. (jag tar julklapparna någon annan gång.)
när vi var klara var det karl bertil på tv. jag kommar ihåg att när jag var lite tyckte jag programmet var det tråkigaste på hela julafton, jag fattade inte mycket då. men det är väldigt mysigt tycker jag nu. rösterna och figurerna och handlingen e toppen! på fyran gick det en svenk komedi som hette tomten är far till alla barnen. den var hel knäpp.

nu är klockan strax i halv elva och jag skyndade på lite i texten för jag tänkte se reprisen av körslaget som går nu klockan halv elva.
see you later!//signe♥ 

klarar inte av det

jag ser på titanic till nu när de krockar i is berget. asså jag kalarar inte av det!
jag vet ändå hur det slutar så jag behöver inte kolla..
jag tycker så synd om rose(huvudpersonen) hon blir bortgift till en rik man bara för de har ekonomiska problem och tänker att allt ska lösa sig när rose gifter sig med den där rika mannen. mamman läggar allt på dottern! vill man inte att ens barn ska få det så bra som möjligt!? hon plågas i den där familjen.
nu vet ju jag att detta bara är en film men det finns sånna här människor på riktigt!
   

en sak jag tänkt på ( av typ tusen..) är att varje människa behöver kärlek. varje människa har kärlek! nu vill jag inte låta så poetisk(eller vad det nu heter..) men jag vet inte hur jag ska säga det annars.
om jag t.ex sitter på en buss och snett framför mig sitter världens fulaste människa(vad hemskt det låter:S) och jag tänker: stackars människa som ingen älskar.. men så kollar man på handen där människan bär en förlovningsring. jag tror att det finns åtminstone en människa för alla. någon måste vara den rätta, till och med för "världens fulaste människa" jobbigt om den personen befinner sig på andra sidan jorden..
kärlek behöver alla! vad vore en människa utan nån som älskar en och säger bra saker om en?? Ingenting!
ge aldrig upp, förr eller senare kommer kärleken!!
   
Från mig till er alla! en riktigt härlig Jul!!//signe♥

Min jul!

senaste inlägget blev lite hastigt känner jag men nu sitter jag här utan någon press att göra någonting annat och tänkte berätta lite om min jul! 

jag kan ju börja berätta om dagen:
jag gick upp och satte mig vid teven och kollade på det 22a avsnittet av julkalendern skägget i brevlådan tillsammans med pappa, emmy och ville.

 åt sedan frukost och tog det allmänt bara väldigt soft.
jag satte mig vid datorn för att skriva ett blogg inlägg men hann inte mycket innan mamma kom in och sa åt mig och ville att hitta på och göra ritning till ett pepparkaks hus. ville och jag kom sedan fram till att göra en skyskrapa ex. empire state building. vi hann inte mycket innan vi skulle till farmor som fyller år idag. hos hanne åt vi en super god smörgås tårta och sedan en massa gott gott!! nu sitter jag här i mitt rum med den lysande fyrkantiga skärmen framför mig. 

imorgon ska vi julbaka och klä granen! jag får sån härlig känsla i magen när jag tänker på det!! asså fatta att det redan är jul!!!!!!!!!! jag minns som inte alls länge sen när jag satt i en rodd båt tillsammans med pappa o ville i krokträsk och brottades mot brommsen som var som plåster på oss och det var i sommras!! ursäkta herr klocka men ta det lite lungt va!!

sen kommer vi till julafton då!! klockan elva ska vi vara i kyrkan där nån präst kommer snacka en massa om jusu barnet med mera med mera... det är inte första året vi gör det utan snarare det femtioelfte.. så där jätte tråkigt kommer det ju inte bli för alla från dagis är ju där så man träffar ju många gamla kompisar!!

klockan tre är det ju kalle anka och då kommer farmor och mårten! sen så är det ju julmat som ska ner i magen. och efter det så kommer väl den där kommentaren: "då var det väl dags för mig att gå o köpa tidningen då!" och inte långt efter det så kommer tomten. jag fattar inte varför pappa missar tomten varje år?=P
då blir det ju presenter och det är väl det roligaste..!!

ja det var en liten snutt om vad som händer på min jul! hoppas ni alla andra också får en toppen jul!!
God Jul från Signe♥

Nice

Med julmusik i vardagsrummet och julstjärnor i alla fönster så känner jag den här härliga julstämningen.
nu ska jag göra pepparkaks hus med ville. vi ska göra en skyskrapa ex. empire state building! see you later!!

//signe♥

ååh.. underbart!

idag är det den 17/12 och vi slutar imorgon!! det blir i och för sig en rätt så lång dag.. det är kulturamas julshow 2008 imorgon och vi kommer ha tre föreställningar den sista 20.00 så det blir en sen dag.. jag tror det är höjdpunkten på året faktiskt. vi i 6an har som 4 olika delar kan man säga: piff o puff, dvärgarna och snövit, robin hood (som jag är med i) och lejonkungen. 


om inte musiken skulle finnas så skulle det vara rätt så jobbigt tycker jag. inget att digga till, inget att nynna på, inget att stänga bort de andra ljuden med. det skulle bli katastrof!!
jag bara tänkte på hur stor del av våra liv som musiken har av oss.

nu var det väl dags för mig att göra en viktig sak-tror jag. ha det gött!!
//signe♥

vilken underbar dag!

dagen började med att jag gick upp, satte på mig kläder, åt frukost samtidigt som jag kollade på julkalendern.
kl 8 mötte jag min käre vän frida utanför mig och vi gick till busshållsplatsen tillsammans där vi skulle ta första bästa 4.
bussen vi gick på var en 3..=S sen fick vi lite brott... vi tog t-banan istället.

kl 9 var det ljustågsrep i multi hallen-skit segt var det att sitta där i 2 timmar, men vi slutade iallafall innan 12 någon gång så det var soft!!
 nu sitter jag i mitt rum och käkar lussebulle och dricker kall mjölk-fett najs säger jag bara!!

att ge julklapp men inte få någon är inte värre än att få julklapp men inte ge någon..
 
jag tycker det kan vara jobbigt det här med att ge bort julklappar och man vet inte vad man ska köpa och man tycker paketet är för stort m.m m.m...
jag brukar oftast stressa upp mig med såna här grejer, tänker hela tiden om det verkligen är rätt och får magont av hur jag håller på.. men i år känns det faktiskt coolt!

nu kl 9 är det titanic på 3an som jag tror jag ska se på! inte hela men lite!
puss med kräm//signe♥


julklappar

hej alla! idag har varit en riktig soft-dag. vi började 10.45 med lunch!! sen hade vi rep sen slutade vi. jag och frida gick från gullmarsplan till skanstull och tog sen tunnelbanan till gamla stan.

vi gick på västerlång gatan och gick in i några små affärer. sedan gick vi till stortorget där de har jul marknad.
vi köpte brända mandlar och köpta en påse med en liten gris i som  fick namnet Grizzli för hela 25 kr!!!
vi åkte sedan hem till mig and hang around lite bara.
nu tror jag det börjar bli dags för mig att hopp i säng eftersom det blev sent igår och tidigt imorse efterson jag behövde se julkalendern..=S

The Hives - Tick Tick Boom - Official Music Video
jag har precis upptäckt dessa, tycker dom är så sköna med sin energi!

puss m kräm// signe♥


tänk...

varför finns det mördare?
varför finns det präster? 
varför finns jag?

hur började allt? jag kan fundera i evigheter utan att få något svar. 
vad finns bakom universum? är vi kanske inne i någon annans kropp som bor på en planet i tjotahejti?

varför finns dom här frågorna? kommer någon någonsin få svar? och vad händer i framtiden?
nu orkar jag inte fundera längre och det är skönt att vi finns iallafall:)
 varför finns du lilla får?
//signe♥ 

åååhh... äntligen

fredag den 12/12-08 och halva vägen till julafton har redan gått och dom här dagarna kommer ju gå i raket fart! 



fundering:
vi såg på en film i skolan som heter :the world trade center som är en spelfilm som visar när de två tvilling tornen rasade. två poliser hamnar under allt och de två kollegerna pratar personligt med varandra. de tänker på vardera familjer och varför dem inte kramade frun när de gick på morgonen för att jobba. det jag vill säga är att man vet aldrig när något sånt här händer så håll hårt i era...
det kan lätt vara så att man vet inte riktigt "vem den riktiga vännen är"  om man säger så. man letar efter den bästa vännen men så står den precis bredvid dig. det är flera som jag sett som virrat runt med en ny dag efter dag. det är klart att man får ha flera vänner men jag tycker man ska se sig för så man inte förstör det man har.

ha det gött//signe♥

en till blogg!

jag tänkte bara meddela att jag skaffat en ny blogg! bildfjant.blogg.se här kommer jag mest lägga upp bilder m.m. på den här bloggen skriver jag mer vad jag tycker och tänker. kolla gärna förbi och kommentera!!
//signe♥

jag ville bara säga...

att jag älskar när allt bara flyter.  när jag skrattar och har kul med någon kompis, eller när jag kommer hem och pussar emmy på kinden och kramar mamma och pappa och gör sen något roligt med ville så känns allt så bra!!
och frida jag mår så bra när jag är med dig! vi skuttar omkring i koridorerna och har det bara så bra!!
just nu känns det som livet leker, det är snart jul och vi repar en massa inför julshowen och alla är glada!!


en annan sak..
jag tänker på att le mot människor för om någon ler mot mig så blir jag iallafall glad, så varför inte göra någon annan glad?! jag har tänkt på detta, varför kramar du den där personen men inte mig??
aja nu ska alla små barn vara glada så vi får några presenter av tomten!!

adios adios jordgubbs sylt!


fördomar

idag på engelskan pratade vi om fördomar eftersom kapitlet i vår engelska bok handlade om just fördomar.
alla har fördomar mot någon eller något. varför tänker man något elakt om en person man ser på gatan?? man vet ju inte ens vem den här personen är och hur den är!
om jag t.ex som är 12 år skulle gå in på en godis affär för att köpa lite godis och en äldre man också skulle vara där och köpa godis. vem skulle tanten i kassan hålla ett extra öga på?? jo, mig. varför? jo, för att hon tror att jag ska snatta.  jag förstår dem ändå för de har säkert varit med om att just ungdomar snattat från deras affär. men måste dem kolla på en sådär??

nu såg jag att klockan är så pass mycket att det är nog dags för mig släcka ögonen och lägga mig i min mysiga säng!
god natt hälsar min katt=P//signe♥

chokladkalender

här har vi en choklad kalender, en sån har jag också som jag öppnar efter varje dag i jul månaden december. jag försöker fylla min blogg med bilder så blir det kanske lite trevligare!

idag är det tisdag och det har varit träning. om 25 min börjar andra avenyn som jag tänkte att jag skulle se på...

nu på lördag ska jag på julbord som vanligt(vi gör det varje år) med två andra familjer och det ska bli riktigt skoj!
jag ska kanske börja på julklapps önskelist nu snart..

Fundering:
jag har tänkt på att allt bara går runt hela tiden det händer liksom inget nytt, man sitter fast i den här vanan att man går i skolan och längtar efter helgen. jag tänker oftast på vad som kommer närmast inte vad som kommer att hända om 1000 år. jag tycker det är lite läskigt det här med universum och människan och tiden.
tänk om jag skulle rymma, var som helst..ut i skogen t.ex, fixa min egen mat ta ett dopp i sjön och sen bara springa utan att veta var man är på väg.
glömma det här med att passa tiden och vara som alla andra. fast jag vill egentligen inte bara rymma det är inte det jag menar men jag vill att det ska hända något nytt!!


nästa gång kommer jag med en ny fundering! komentera och säg vad ni tycker om mina "funderingar" 
shohopp, dumle och plopp!//signe♥

RSS 2.0